O
O
O

Hälften praktik.

Redan från ditt första läsår börjar du på en praktikplats. Detta gäller för alla våra skolor.

Vem ordnar med praktikplats?

Du som elev behöver inte hitta en egen praktikplats utan din skola ger dig en praktikplats. Har du däremot ett företag som du gärna vill jobba på är det helt okej att ta med dig företagets kontaktuppgifter till din lärare. Skolan tar sedan över kontakten för att se så att företaget är branschgodkänt.
Praktikplatsen ligger oftast i närheten av din hemkommun, men vill du prova på att göra praktik i en annan stad så tittar vi givetvis på möjligheterna för detta.
 

Vad får jag göra på praktiken?

Praktiken ska vara så verklig som möjligt och innehåller uppgifter som är en del av företagets vardag. Under din första tid på företaget kan du få göra enklare delar av ett moment då du fortfarande lär dig. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din praktik. Våra elever går från att ‘titta‘ till att vara som en anställd.
 

Vad förväntas av mig som elev?

Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och sugen på att prova på nya uppgifter. Det är viktigt att vara trevlig och komma i tid till sin praktikplats. Du måste även visa respekt för den bransch du vill utbilda dig inom.
Det är bra att veta om att det är en tuff utbildning med tidiga morgnar och sena eftermiddagar. Först går du till jobbet och sedan måste du hem för att läsa läxor.